Fietspad Castellumlaan De Meern wordt aangepast

Foto: MB

Het is op z’n zachtst gezegd omstreden, het fietspad van de Castellumlaan in hartje De Meern. Daarom gaat de gemeente het nu aanpassen.

Het ontwerp was een rijbaan voor alle weggebruikers, maar in de praktijk werkte het niet zo goed. Een ietwat provisorische oplossing – een witte streep op de stoep markeerde een fietsstrook – moest tijdelijk uitkomst bieden. Over het kruispunt bij de brug in het hartje van De Meern wordt overigens al langer geklaagd. Vorig jaar werd de Meerndijk verbouwd, waardoor de verkeersveiligheid beter zou worden. Fietsers klagen sindsdien; vooral rondom begin en einde van de schooltijden. Dan is het redelijk chaotisch met alle fietsers die dat kruispunt willen passeren.

‘Fietspad’

Fietsers konden bovendien geen kant op als er een rij auto’s stond te wachten voor het stoplicht richting Meerndijk. Dat leverde af en toe gevaarlijke situaties op van om auto’s heen slingerende fietsers. Het tijdelijke ‘fietspad’ wordt nu aangepakt door de gemeente. “Omdat er vragen en opmerkingen kwamen over het tijdelijke fietspad, hebben we besloten het fietspad aan te passen. De rand van de stoep verplaatsen we zodat fietsers niet meer over de stoep gaan, maar een eigen strook langs de rijbaan hebben. Het fietspad wordt zo duidelijker en netter”, aldus de gemeente Utrecht.
De werkzaamheden duren van 22 juli tot en met 26 juli.

Overigens circuleren ook vragen op social media over de rest van de Castellumlaan: het asfalt is danig slecht dat een opknapbeurt nodig is.

Cookieinstellingen