Leerlingen OBS Pantarijn exposeren in Rijksmuseum

Foto: OBS Pantarijn

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed. Reden genoeg om de schilder en zijn werk te eren, vond het Rijksmuseum. Voor de zomertentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ werd het publiek gevraagd een zelfgemaakt en op Rembrandt geïnspireerd kunstwerk in te sturen.

Maar liefst 8000 mensen uit 95 landen leverden een zelfgemaakt kunstwerk in. 575 daarvan werden geselecteerd voor ‘Lang Leve Rembrandt’, waaronder de ‘Nachtwacht 2.0’ van groep 7 en 8 van basisschool Pantarijn uit De Meern. Het kunstwerk is tot 15 september in het Rijksmuseum te zien.

18 paneeltjes

De Nachtwacht 2.0 is een variatie op de originele Nachtwacht. Het kunstwerk bestaat uit 18 paneeltjes van 10 bij 10 centimeter waarop de leerlingen met passen en meten de Nachtwacht in de passende verhouding hebben nagetekend. Juf Monique Kroes vertelde aan RTV Utrecht dat het idee voor deze Nachtwacht begon met een rekenles. Ze zocht naar een manier om het meetstelsel op een andere manier uit te leggen en stuitte daar bij op de lesbrief  ‘De ondergrondse Rembrandt’, die ze koppelde die aan een rekenles. De leerlingen kregen een kleine afbeelding die ze moesten vergroten. En het eindresultaat mag er wezen, want het hangt vanaf vandaag in het Rijksmuseum!

Cookieinstellingen