Dengh en ’t Wapen van Haarzuylen in Terras Top 100

Foto: Dengh

De terrassen van restaurant Dengh en ‘t Wapen van Haarzuylen zijn geëindigd in de Terras Top 100 van dit jaar. Dengh en ‘t Wapen van Haarzuylen staan respectievelijk op de 42e en 73e plaats in de jaarlijkse ranglijst.

De Terras Top 100 wordt jaarlijks samengesteld door het horecamagazine Misset Horeca. Dengh in het Máximapark en ‘t Wapen van Haarzuylen in Haarzuilens staan voor het tweede jaar op rij als enige Utrechtse restaurants in de lijst. Dengh wordt geprezen om de professionele en vriendelijke bediening, de speeltuin voor de kinderen en de aankleding: “Complimenten voor de prachtige parasols. Echte blikvangers”, schrijft Misset Horeca. Ook de bediening van ‘t Wapen van Haarzuylen krijgt complimenten, maar daar is vooral de monumentale locatie opvallend. “De jury moet onwillekeurig aan Anton Piecks Eftelinghuisjes denken bij het zien van het monumentale pand waar ’t Wapen van Haarzuylen in huist”, aldus de Misset Horeca.

Onaangekondigd bezoek

De Top 100 komt tot stand door onaangekondigde jurybezoeken bij terrassen die zich hebben aangemeld voor de ranglijst. De nummer 1 op de lijst is het terras van restaurant De Werf in Veere, Zeeland. Amsterdam is met zeven terrassen verreweg het vaakst vertegenwoordigd in de lijst.

Cookieinstellingen