Wie wil een moestuinbak adopteren?

Foto: BSHetZand

Op de Buurttuin Johanniterveld wordt door de scholen OBS Het Zand en Montessorischool Arcade in tuinbakken van 2 x 1 meter getuinierd. Maar het schooltuinseizoen loopt af en dan komen de bakken van de scholen vrij om geadopteerd te worden door moestuinliefhebbers.

De adoptiebakken mogen naar eigen inzicht beheerd worden, er kan geoogst, geplant of gezaaid worden. De afspraak hierbij is dat de bak en de omgeving onkruidvrij gehouden worden en de bak eind februari 2020 weer wordt overgedragen aan de scholen.

Tuinklussen

Lijkt het je wat, zo’n moestuinbak? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Afhankelijk van de belangstelling worden de bakken verdeeld. Zaterdag 6 juli om 15.00 uur is er een overdrachtsmoment in de tuin. Als enige ‘tegenprestatie’ wordt gevraagd een bijdrage te leveren aan het gemeenschappelijk onderhoud van de Buurttuin. Dit kan door aantal tuinklussen uit te voeren of mee te werken aan het gezamenlijke onderhoud van de buurttuin.

Wijkbewoners

Buurttuin Johanniterveld is een tuin van en voor wijkbewoners rondom het Johanniterveld in Leidsche Rijn. De tuin is een groene oase met fruitbomen, een ontmoetingsbank, bijenkasten, een modderkeuken en een ontdekheuvel. Je kunt er, met inachtneming van respect voor de natuur, de omgeving en de persoonlijke tuinbakken, spelen, tuinieren, picknicken en fruit plukken. Buurttuin Johanniterveld bevindt zich op de Vogelvlinderweg en grenst met de achterkant aan het terrein rondom de Brede School Het Zand. Op de tuin bevinden zich naast de schooltuinen ook het hoofdkantoor van de AVVN en een monumentale kas, schuur, schoorsteen en wateropvangbak.

'

Reacties

article
21044
Wie wil een moestuinbak adopteren?
Op de Buurttuin Johanniterveld wordt door de scholen OBS Het Zand en Montessorischool Arcade in
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/06/18/wie-wil-een-moestuinbak-adopteren/
2019-06-18T16:58:28+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/06/18165741/Schooltuintjes.jpg
buurttuin Johanniterveld
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws