Parkeren rondom winkelcentrum Vleuterweide: hoe nu verder?

Foto: MB

Het verkeer en het parkeren bij winkelcentrum Vleuterweide houdt de gemoederen nog immer bezig. Daarom wil de gemeente Utrecht hierover in gesprek met omwonenden en bezoekers.

De gemeente wil informatie ophalen bij bewoners en bezoekers over de toekomst van het verkeer in en rond centrum Vleuterweide. Ook het parkeren staat ter discussie. De gemeente heeft in 2017 en 2018 de verkeerssituatie rond de busbaan naast het winkelcentrum Vleuterweide aangepast, met als doel een veiliger situatie. De veranderingen zijn destijds tot stand gekomen na een participatietraject met bewoners, bezoekers en ondernemers van het winkelcentrum. Op basis van een evaluatierapport zijn nog een aantal optimaliseringsmaatregelen uitgevoerd en daarmee is het busbaanproject nu afgerond.

Betaald parkeren

Het parkeren bij het winkelcentrum is echter nog steeds een hot item. De ondernemers van het winkelcentrum maken zich zorgen over het parkeren en de bereikbaarheid van het winkelcentrum. Daarom wil de gemeente samen met de eigenaar van het winkelcentrum betaald parkeren invoeren voor parkeerterrein P1 en P2. Dit betekent dat er de eerste 3 uur gratis geparkeerd kan worden, daarna is het betaald parkeren. Hiermee wil men bereiken dat bezoekers van het winkelcentrum die met de auto komen altijd een parkeerplek kunnen vinden op parkeerterreinen (P1 en P2) dichtbij de winkels. Bewoners die hun auto er langer neerzetten, moeten betalen. Het idee is dat er dan minder geparkeerd zal worden door omwonenden, en bezoekers makkelijker een plekje kunnen vinden.

Slagbomen en camera’s

Deze plannen stuitten op flink wat weerstand. Het betaald parkeren zou al begin dit jaar ingevoerd worden, maar werd keer op keer uitgesteld. De slagbomen zijn geplaatst, net als camera’s. Eén ervan werd al vrij snel vernield (zie foto). Het parkeersysteem is nog steeds niet ingevoerd. Nu wil de gemeente eerst meer informatie over het parkeren aldaar. Er is een parkeeronderzoek gedaan, en nu wil de gemeente in gesprek met de bewoners, bezoekers en ondernemers in het winkelcentrum.

Meepraten?

Meningen, tips en aandachtspunten zijn welkom!  Wanneer: donderdag 27 juni, tussen 16.00 en 20.00 uur onder de overkapping bij de bibliotheek in winkelcentrum Vleuterweide (Burchtpoort 16).
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ron te Veldhuis (projectmanager), via telefoon nummer 14 030 of e-mail [email protected].

Reacties

0