Máximapark kleurt Kika-oranje

Foto: Linda van den Hoogen

Ruim 1200 deelnemers hebben zondag maar liefst €191.183,64 opgehaald tijdens de zesde editie van de Run For Kika in het Máximapark. Onder het motto ‘samen rennen we kinderkanker de wereld uit’ werd er geld ingezameld voor Stichting Kinderen Kankervrij.

(door Linda van den Hoogen, student HU, School voor Journalistiek)

Ervaren loper of niet, bij de Run For KiKa was iedereen welkom. Tijdens dit hardloopevenement draaide het niet om wie als eerste de eindstreep passeerde, maar om gezamenlijk zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker, om zo het genezingspercentage te verhogen van 75 naar 95 procent. Deelnemers konden kiezen tussen twee afstanden: 5 en 10 kilometer. Voor de jongste lopers werd er een KidsRun georganiseerd.

Al vier jaar botkanker

Voordat het eerste startschot klonk, werden de teams die het meeste geld hebben opgehaald in het zonnetje gezet. De 17-jarige Ruurd vecht al 4 jaar tegen botkanker en samen met zijn team, bestaande uit vrienden, familie en andere kennissen, wist hij ruim 22.000 euro bij elkaar te verzamelen. Ook het team van Friesland Campina heeft goed zijn best gedaan. Door deel te nemen aan de Run For KiKa wilden ze bijdragen aan de zorg voor de volgende generatie, waarbij het doel moet zijn dat kinderen en hun gezinnen steeds minder getroffen worden door alles wat kinderkanker met zich meebrengt. De teller van het team stond op ruim 16.000 euro.

Eigen T-shirts

Om 13.00 uur verzamelden de deelnemers voor de 10 kilometer zich aan de start. Na een warming-upsdans vertrokken ze het Máximapark in. Hoewel de meeste renners gekleed waren in het paars-oranje KiKa shirt, hadden veel teams hun eigen T-shirts laten ontwerpen met naam voor wie ze renden. Een kwartier later klonk het startschot voor de meest populaire afstand, de 5 kilometer. Langs het parcours waren borden geplaatst met foto’s van kinderen die vechten tegen kanker, deze strijd hebben gewonnen of helaas hebben verloren.

Amadeus Lyceum

Een van de vele deelnemers van de 5 kilometer was Ilse Brons uit Leidsche Rijn. Ilse rende voor haar zusje die lijdt aan een zeldzame vorm van botkanker. Met 307 sponsoren wist ze 3450 euro op te halen. Samen met haar docenten en andere leerlingen van het Amadeus Lyceum verscheen ze aan de start. Leerlingen konden ervoor kiezen om de Run For KiKa als extra vak te volgen. Na schooltijd trainde de grote groep jongeren voor dit hardloopevenement.

De vele renners werden aangemoedigd door een enthousiast publiek dat zich had verspreid langs het parcours. High-fives weren uitgedeeld en bidons werden aangereikt. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement!

'

Reacties

article
21024
Máximapark kleurt Kika-oranje
Ruim 1200 deelnemers hebben zondag maar liefst €191.183,64 opgehaald tijdens de zesde editie van de Run
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/06/17/maximapark-kleurt-kika-oranje/
2019-06-17T13:00:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/06/17125540/8975f2b5-118d-4023-8995-9aa76e29545f.jpg
Run for Kika Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws