Hoera, ik heb een puber in huis!

Foto: Verkering met jezelf

De puberteit: veel opvoeders gaan ervan uit dat het een fase is die vanzelf weer in balans komt en proberen het gedrag onder controle te houden. We zien maar wat vaak het beeld van een hangende puber op de bank die nergens zin in heeft. Maar er is zoveel meer.

Daarom organiseert Stichting Verkering met Jezelf op donderdag 20 juni de interactieve avond Hoera, ik heb een puber in huis. Pubers zijn grotere cadeaus dan we vaak denken. Hoe pak je die volledig uit?

Talenten

Volgens pubercoach Meta Herman de Groot, die samen met Diana Renfurm de avond presenteert, is de puberteit de belangrijkste fase in een mensenleven. “Het is de meest vruchtbare ontwikkelingsfase waarin talenten boven komen drijven, mits ze worden aangeraakt. Het is de fase waarin kinderen veel potentie hebben, het diepst nadenken en bijvoorbeeld uitblinken in creativiteit, sport of kunst. Deze fase is bedoeld om alles wat erin zit ook tot bloei te laten komen. Je moet ze alleen wel aanzetten. Ik gun pubers mentoren die hen aan de hand meenemen en hen nieuwsgierig maken naar de grote mensenwereld.”
Het sociale brein is zich in de puberteit volop aan het ontwikkelen. Dit is het moment voor pubers om te ontdekken wat hun unieke kwaliteiten zijn en te omarmen wat zij in de wereld brengen als persoon. De puberteit is een ontwikkelingsfase waarin jongeren vanuit deze kwaliteiten een fundament leggen dat de basis vormt voor de rest van hun leven.

Tips

Stichting Verkering met Jezelf organiseert deze avond om een andere kijk op de puberteit te geven en geeft tips hoe je pubers kunt ondersteunen om vanuit hun kracht in het leven te staan. Het is vanuit die kracht dat je weet wat je kwaliteiten zijn. Tijdens deze interactieve presentatie gaan Meta Herman de Groot en Diana Renfurm met elkaar en het publiek in gesprek over hoe je juist in deze periode pubers kunt ondersteunen en kunt zien wat voor waardevolle en unieke kwaliteiten ze brengen. Ook voor opvoeders is het een proces!

Wil je donderdag 20 juni aanwezig zijn bij Hoera, ik heb een puber in huis in Leidsche Rijn? Je kan je aanmelden via www.verkeringmetjezelf.nl. Entree: 5 euro.

'

Reacties

article
21008
Hoera, ik heb een puber in huis!
De puberteit: veel opvoeders gaan ervan uit dat het een fase is die vanzelf weer
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/06/17/hoera-ik-heb-een-puber-in-huis/
2019-06-17T08:29:19+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/06/17082848/pubers.jpg
Pubers Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie