Amadeus Lyceum in Vleuterweide groeit uit z’n jas

Foto: Amadeus

Het Amadeus Lyceum in Vleuterweide is uitgegroeid tot een ontzettend populaire middelbare school in deze regio. Daar kleeft een enorm nadeel aan: het gebouw is te klein geworden voor alle leerlingen.

De gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen en is ook eigenaar van de schoolgebouwen. De gemeente gaat nu zoeken naar een oplossing voor het huisvestingsprobleem van het Amadeus: na de zomervakantie is er extra ruimte nodig voor 200 leerlingen.

Geloot

Dit probleem kon ontstaan ondanks dat er geloot moest worden onder de groep 8-leerlingen en er minder brugklasleerlingen zijn dan voorheen. Het leerlingenaantal in de bovenbouw is namelijk toegenomen. Het bestuur van de Willibrord stichting, waar het Amadeus onder valt, en de gemeente Utrecht zijn hierover vanaf de start van het schooljaar in gesprek. Aan het Amadeus Lyceum is de toezegging gedaan dat er zal worden voorzien in tijdelijke extra huisvesting vanaf september 2019.

Meubels besteld

Daar is echter nog geen duidelijkheid over, ook al is dit schooljaar nog maar kort. Extra meubilair en digiborden zijn alvast besteld. Het is de ambitie van het Amadeus om in de tijdelijke extra huisvesting zoveel mogelijk dezelfde faciliteiten en sfeer te bieden als in het huidige gebouw op de Burchtpoort.

'

Reacties

article
20994
Amadeus Lyceum in Vleuterweide groeit uit z'n jas
Het Amadeus Lyceum in Vleuterweide is uitgegroeid tot een ontzettend populaire middelbare school in deze
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/06/14/amadeus-lyceum-in-vleuterweide-groeit-uit-zn-jas/
2019-06-14T16:50:24+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/06/14164950/amadeus3.jpg
Amadeus Lyceum groeit
Algemeen, Geen categorie, Gemeente