De Thematerweg moet veiliger worden

Foto: Utrecht

De gemeente wil de Thematerweg anders inrichten, zodat deze veiliger wordt. Het is er nu soms te druk voor fietsers en wandelaars. Ook zijn de oversteekplaatsen niet voor alle weggebruikers duidelijk.

De Thematerweg is dé route van en naar het dorp Haarzuilens en het omliggende recreatiegebied. Langs een deel van die weg wordt de nieuwe wijk Haarzicht gebouwd. De gemeente heeft samen met de Fietsersbond en bewoners gekeken naar de situatie op de Thematerweg. Dit heeft een aantal mogelijke oplossingen opgeleverd:

  • Zo is het plan om de fietsoversteek bij de ingang van de wijk Haarzicht te verbeteren.
  • Ook is het plan enkele wandel- en fietsroutes aan te leggen door het gebied tussen Vleuten en Haarzuilens. Dit is een alternatief voor de route over de Thematerweg, zodat mensen verschillende routes kunnen kiezen. Dit kan helpen om de Thematerweg minder druk te maken.

Bewonersbijeenkomst 17 juni

Wil je meer weten over het onderzoek, de mogelijke aanpassingen aan de oversteeklocaties en de mogelijke alternatieven voor de wandel- en fietsroute over de Thematerweg? Dan ben je van harte welkom op de bewonersavond.

  • Wanneer: Maandagavond, 17 juni 2019
  • Hoe laat: Inloop 19.15 uur, start presentatie 19.30 uur
  • Waar: Hoeve Wielrevelt, Thematerweg 10

 

'

Reacties

article
20956
De Thematerweg moet veiliger worden
De gemeente wil de Thematerweg anders inrichten, zodat deze veiliger wordt. Het is er nu
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/06/13/de-thematerweg-moet-veiliger-worden/
2019-06-13T14:40:15+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/06/13143855/thematerweg.jpg
Thematerweg veiliger
Algemeen, Geen categorie, Gemeente