Drama in de Metaalkathedraal

Foto: MB

De vierdejaars havo- en vwo-leerlingen van het Amadeus Lyceum in Vleuterweide met een ‘kunstvak’ in hun pakket, lieten gisteravond zien wat ze konden op het gebied van drama en toneel.

De Metaalkathedraal aan de Rijksstraatweg in De Meern was het toneel. En dit gebouw paste goed bij de verschillende groepjes acterende en musicerende leerlingen, want de Metaalkathedraal heeft uiteenlopende ‘tonelen’. Op de zolder werd een indrukwekkende voorstelling gegeven door een groepje havo-leerlingen. Het thema: ‘jij bent vrij’. Het publiek voelde duidelijk de boodschap van de jongeren, die vrij zijn om te kiezen welke kant hun leven op gaat. Dat is het grootste goed, maar ook niet altijd gemakkelijk.

Jury aan de hemelpoort

In het prieel in de tuin van de Metaalkathedraal werd het publiek min of meer tot jury aan de hemelpoort gebombardeerd: een meisje was gestorven, maar moest ze nou naar de hemel of de hel? O ja, ze had iemand levend verbrand… Dat werd dus de hel. O ja, maar dat was een seriemoordenaar… Hup, naar de hemel. Ook buiten in de tuin mocht het publiek kiezen: moest een moordenaar gestraft worden met de dood of niet?┬áZo waren er zo’n twaalf korte voorstellingen verspreid over de avond door de gehele Metaalkathedraal.

Talenten

De voorstellingen waren zelf geschreven – en ja, de ene was beter dan de andere – en er moest interactie zijn met het publiek. Dat lukte de meesten wonderwel. Concluderend konden we stellen dat er best wat acteertalent rondloopt op het Amadeus Lyceum. En het meisje in de rode broek, die de duivelse versie van Belle speelde, zien we later vast terug ergens op een toneel of in een serie!

'

Reacties

article
20846
Drama in de Metaalkathedraal
De vierdejaars havo- en vwo-leerlingen van het Amadeus Lyceum in Vleuterweide met een ‘kunstvak’ in
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/06/06/drama-in-de-metaalkathedraal/
2019-06-06T13:21:56+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/06/06132106/IMG_2962.jpg
drama Amadeus
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws