Vanavond in het Jeugdjournaal: honkballer Kimi uit Leidsche Rijn

Foto: Alma Verkruijssen

Vanavond zit Kimi Verkruijssen uit Leidsche Rijn in het Jeugdjournaal. Hij is namelijk geselecteerd om mee te doen aan het Europees Kampioenschap honkbal voor onder de 12.

De eerste week van juli gaan 15 Nederlandse jongens naar Tsjechië voor het EK, waar acht teams in de A-pool aan meedoen. Kimi Verkruijssen is, net als zijn nieuwe teamgenoten, uit alle honkballende jongens in Nederland van deze leeftijdscategorie geselecteerd. Samen met zijn nieuwe teamgenoten speelt en traint hij volop in deze periode voorafgaand aan het EK in het Tsjechische Třebíč. De week van het EK is een gewone schoolweek, maar de jongens kunnen een beroep doen op bijzonder verlof om vrij te kunnen krijgen van school.

Geld inzamelen

En omdat de jongens onder de 16 jaar zijn is daar geen geld voor beschikbaar vanuit NOC/NSF; dat soort subsidies gaat alleen naar sporters vanaf 16 jaar. Daarom verzinnen de deelnemers allerlei manieren om geld in te zamelen, want alle kosten (reis- en verblijf) komen voor eigen rekening. Zo stonden ze afgelopen weekend in de hal van de Jumbo in Leidsche Rijn Centrum om statiegeld in te zamelen.

Wil je ze steunen (want hoe cool is het dat zo’n Nederlands team meedoet met het EK?!), kijk dan op de volgende link: honkbaljongens naar Tsjechië. Iedere euro is welkom, en ze slaan een bal voor elke sponsor! (En donderdag 30 mei naar het Jeugdjournaal kijken.)

'

Reacties

article
20766
Vanavond in het Jeugdjournaal: honkballer Kimi uit Leidsche Rijn
Vanavond zit Kimi Verkruijssen uit Leidsche Rijn in het Jeugdjournaal. Hij is namelijk geselecteerd om
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/05/30/vanavond-in-het-jeugdjournaal-honkballer-kimi-uit-leidsche-rijn/
2019-05-30T10:39:06+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/05/30103617/IMG_2827.jpg
honkbal EK Tsjechië
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws