Bus 28 wordt groen

Foto: MB

Het openbaar vervoer in Utrecht gaat veranderen. Op 15 december gaan de veranderingen in, maar de plannen zijn nu al gepresenteerd. Je kunt bovendien je mening over de plannen geven.

De belangrijkste wijzigingen die U-OV en provincie Utrecht in voorbereiding hebben, zijn samengevat onder de noemer U-link. Op zes U-OV lijnen veranderen de bussen van uiterlijk. Deze gaan met een eigen, herkenbare kleur rijden onder de naam U-link: snel en frequent openbaar vervoer dat belangrijke bestemmingen in de regio met elkaar verbindt. Hiervoor worden routes aangepast en worden een aantal haltes opgewaardeerd tot frequent bediende overstapknopen met korte wachttijden. Op een aantal verbindingen worden bestaande lijnen samengevoegd. Ook komen er nieuwe, comfortabele bussen met meer zitplaatsen.

28 wordt U-link

Opvallende verandering in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern is bus 28: die wordt groen, want lijn 28 wordt U-link 28. De route blijft gelijk. Op deze lijn worden dubbelgelede bussen ingezet waar meer passagiers in kunnen. Hierdoor is het mogelijk om de frequentie in de daluren en op zaterdag te verlagen naar een 10-minutendienst. Net als de andere U-linklijnen stopt lijn 28 niet bij halte Vredenburg. Hierdoor verkort de reistijd voor doorgaande reizigers. Busstation Utrecht Centraal Centrumzijde en halte Neude zijn het alternatief voor als je Tivoli-Vredenburg wil bezoeken.

Lijn 4 en lijn 10

In Terwijde worden lijn 4 en 10 geïntegreerd. Op momenten dat lijn 4 een kwartierdienst rijdt, rijden de helft van de ritten via de huidige route van lijn 10 door naar Maarssen. De andere helft van de ritten rijdt tot station Terwijde. Op momenten dat lijn 4 een halfuurdienst rijdt, rijden alle ritten tot Terwijde-Noord. Lijn 10 wordt ingekort tot station Leidsche Rijn.

Lijn 9

Lijn 9 rijdt in de avonduren alleen nog tussen station Vleuten en halte Veldhuizen. Op station Vleuten en bij halte Veldhuizen kun je overstappen op andere lijnen. De frequentie van lijn 24 wordt verlaagd naar een kwartierdienst. De nieuwe frequentie vormt samen met de in 2018 uitgebreide lijn 107 een passende bediening van Papendorp-Noord, Rijnvliet en bedrijventerrein Oudenrijn. Daarnaast krijgt lijn 24 het nieuwe lijnnummer 19.

De volledige dienstregeling die vanaf half december moet gaan gelden vind je hier.

Reacties

0