Hééél vroeg op en van de natuur genieten: dauwtrappen in het Máximapark

Foto: Máximapark

Oké, het is even doorbijten, maar daarna is het ongetwijfeld heel bijzonder: om half zes ’s ochtends met een groep vroege Leidsche Rijners door het Máximapark wandelen.

Het is een traditie met Hemelvaart: dauwtrappen. En niet alleen hier, maar overal in het land staan mensen letterlijk voor dag en dauw op om te gaan wandelen. Op het vroege tijdstip hangt er vaak nog dauw boven de velden. Vermoedelijk stonden vroeger mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Daar zou de term dauwtrappen vandaan komen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren.

Half 6 verzamelen

Hier in het Máximapark hoef je niet op je blote voeten. En of dauw op het gras daadwerkelijk een helende werking heeft, valt te betwijfelen. Zingen mag natuurlijk wel! Iedereen die wil, kan aanstaande donderdag de wekker zetten en mee gaan dauwtrappen. Het is om half zes (5.30 uur) verzamelen bij de werkschuur aan de Alendorperweg 10A. De wandeling start om 6 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens de wandeling worden allerlei leuke wetenswaardigheden over de ontstaansgeschiedenis van het park verteld. Aanmelden kan via [email protected]

'

Reacties

article
20704
Hééél vroeg op en van de natuur genieten: dauwtrappen in het Máximapark
Oké, het is even doorbijten, maar daarna is het ongetwijfeld heel bijzonder: om half zes
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/05/27/heeel-vroeg-op-en-van-de-natuur-genieten-dauwtrappen-in-maximapark/
2019-05-27T15:57:07+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/05/07135609/dauwtrappen.jpg
Dauwtrappen Máximapark
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws