Lentemarkt bij Emmaus in Haarzuilens

Foto: Emmaus

De lentemarkt bij Emmaus Haarzuilens op zaterdag 25 mei is een leuke markt met de gebruikelijke tweedehandsspullen, aangevuld met curiosa, boeken & platen en sieraden. De opbrengst gaat naar een goed doel.

En dat niet alleen, het wordt gewoon een heel leuke middag daar in Haarzuilens, want de swingende straatband  Los Pepinos Frenéticos (vrij vertaald De Geflipte Komkommers) treedt op. Mary Loboko zorgt weer voor exotische lekkernijen en voor de kinderen zijn er een trampoline en een springkussen.

Bomen in India

De opbrengst van de markt gaat deels naar de stichting Jalihal. Deze stichting wil de komende jaren één miljoen bomen planten in Maharashstra in India. Door het aanplanten van bomen en struiken, samen met boeren en vrouwen in dat gebied, wil men verwoestijning tegengaan.

Ubuntuhuis

Het andere deel van de opbrengst gaat naar de Utrechtse organisaties STIL en Ubuntuhuis. Zij ontvangen jaarlijks een bijdrage voor hun activiteiten. STIL als solidariteitsorganisatie voor vluchtelingen en migranten zonder verblijfsvergunning. Ubuntuhuis als kleinschalig buurthuis, waar mensen werken en welkom zijn die te maken hebben (gehad) met dakloosheid, armoede en sociaal isolement.

 

Cookieinstellingen