Suples op de Haarrijnseplas: hoe leuk!

Foto: Silvia Peters

Suppen: op een surfboard staan en peddelen. Dat kan nu ook op de Haarrijnseplas. Hoe leuk!

Suppen staat voor Stand Up Paddling. Staand op een surfboard met een lange peddel beweeg je jezelf voort over het water. Je gebruikt behoorlijk wat spieren tijdens het peddelen. Kracht zetten doe je vanuit je core (buik, bekken en rugspieren). Daarom is suppen een fantastische workout! Silvia Peters uit Vleuten heeft nu een supschool opgericht bij de Haarrijnseplas.

Supschool

Silvia is een echte waterrat: “Als kind al was ik veel op, aan en in het water te vinden, met surfen, zeilen en wedstrijdzwemmen. Sinds de opkomst van het suppen is dat erbij gekomen. De combinatie van het actief bezig zijn en de rust van het water maakt mij iedere keer weer blij. Daar wil ik andere mensen ook van laten genieten, dus heb ik een supschool opgericht: SUP4FUN.”

Mooie tochten

Dat ging natuurlijk niet van de ene dag op de andere: er moest een vergunning worden geregeld, uitgezocht welke supboards nou het beste zijn, er moest een trailer komen om de boards op te vervoeren en spullen moesten opgeslagen kunnen worden. Silvia: “Maar het is gelukt! Eind april begin ik met suplessen en met het organiseren van fantastisch mooie tochten in Leidsche Rijn en omgeving.” Suppen is op dit moment de snelst groeiende watersport. Het is zo populair omdat het gemakkelijk te leren is, toegankelijk voor een grote leeftijdsgroep, een leuke activiteit voor de gehele familie, je gaat terug naar de natuur en het is een goede workout.

Silvia neemt je graag een keer mee. Meer info vind je op www.sup4fun.nl. (De foto is overigens niet gemaakt op de Haarrijnseplas maar op één van de suptochten.)

Reacties

0