Pandora Blond wint zilver

Foto: Maximus

Pandora Blond van Maximus Brouwerij uit Leidsche Rijn won gisterenavond in Rotterdam de Silver Medal gewonnen bij de jaarlijkse Dutch Beer Challenge 2019 in de hoofdcategorie Blond. Het is daarmee het enige Utrechtse bier dat dit jaar in de prijzen viel. Pandora is het bekendste en een van de eerste bieren van Maximus.

Pandora is een blond bier (6%) met een mooie combinatie van frisse, fruitige smaken, uitnodigend bitter en met tonen van lychee en citrus. Door het voorzichtige gebruik van Amerikaanse hopsoorten en een verfijnde nagisting achteraf uitermate geschikt als dorstlesser of als begeleider van een maaltijd. De oprichters van Maximus Brouwerij waren in 2005 al op zoek naar een bier dat niet te zwaar in alcohol is, makkelijk drinkt, waarbij door een medium koolzuurgehalte de smaak beter tot zijn recht komt.

Biercultuur

Het resultaat kon de jury van de Dutch Beer Challenge dus waarderen. De Dutch Beer Challenge is de eerste professionele bierwedstrijd in Nederland, en in 2014 opgericht ter promotie van de groeiende biercultuur. Het is één van de belangrijkste bierevenementen in de Lage Landen. De Dutch Beer Challenge wordt in opdracht van een stichting op volstrekt onafhankelijke wijze georganiseerd door Becomev, die de wedstrijdleiding in handen heeft.

Little Fred

Maximus Brouwerij wil met haar bieren mensen laten genieten en met gezelligheid samenbrengen en verbinden. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.

Reacties