Scholen uit Leidsche Rijn winnaars stedelijke finale schoolvoetbal

Gisteren was de finale van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi bij DESTO. Maar liefst 32 teams deden mee aan deze finale. Scholen uit Leidsche Rijn vielen in de prijzen.

Van de jongens van groep 5 en 6 werd Hof ter Weide eerste en de Krullevaar derde. De jongens van groep 7 en 8 van OBS Waterrijk werden tweede en de jongens van de Twaalfruiter derde. De meiden van groep 5 en 6 van de Twaalfruiter werden derde en de meiden van Hof ter Weide wonnen de Fair Play Cup. De winnaars van de zes districtfinales nemen deel aan de landelijke finale, die half juni plaatsvindt op de KNVB Campus in Zeist.

Het schoolvoetbaltoernooi

Ruim 5000 kinderen uit alle wijken van Utrecht hebben er de afgelopen maand alles aan gedaan om met hun team een plekje te bemachtigen in de finale. Kinderen uit 32 teams zijn in deze missie geslaagd na een totaal van 995 wedstrijden in de voorrondes. Maar niet alleen de winnaars vallen in de prijzen: Ook de meest sportieve teams werden beloond, met de Fairplay Cup. Uitslagen en foto’s van de voorrondes zijn te vinden op www.sportutrecht.nl/schoolvoetbal

Het toernooi wordt georganiseerd door SportUtrecht, in samenwerking met de gemeente Utrecht, FC Utrecht, Stichting Vreedzaam, ROC Sportcollege en Utrechtse voetbalverenigingen.