Meer over windmolens: wat kost het, wat levert het op?

Foto: Utrecht

Woensdagavond 17 april is een informatiebijeenkomst, georganiseerd door de gemeente, over de plannen om windmolens en zonnevelden in het gebied langs de A12 ter hoogte van De Meern te plaatsen.

Je moet je opgeven voor de bijeenkomst; dat kan via [email protected]. De bijeenkomst is in de La Place De Meern bij de afrit van de A12 (oude AC). Inloop is vanaf 19 uur, 19.30 uur aanvang.
Veel omwonenden vrezen dat het geluid van de windmolens boven het geluid van de A12 uit zal komen. Ook hebben ze geen zin in klappende wieken in hun gezichtsveld. Anderen zijn weer uitgesproken vóór windmolens in Rijnenburg en Rijerscop, maar de voorstanders wonen veelal net wat verder van het beoogde energielandschap vandaan. Alle argumenten voor en tegen zullen morgenavond langskomen.

VPRO

Intussen heeft de VPRO een aantal uitzendingen besteed aan windenergie: de kosten, de opbrengsten, huizenprijzen in de omgeving, et cetera. Er zijn veel berekeningen gedaan. Meer info en de cijfers vind je hier: De-strijd-om-de-wind. Als je geïnteresseerd bent in de windmolens en alles er omheen is het zeer de moeite waard.

 

Cookieinstellingen