Stichting Dierenweide Vleuten in zwaar weer

Foto: Dierenweide Vleuten

De dierenweide in Vleuten heeft het financieel erg moeilijk. De subsidie van de gemeente is fors teruggedraaid en dat wat de dierenweide nu krijgt is niet toereikend.

De dierenweide, die aan het einde van de Broederschapslaan in Vleuten zit, kreeg altijd vergoeding voor de verplichte mestcontainer en voor het hooi voor de dieren. Ook betaalde de gemeente nog een aantal andere kosten. Daar is de gemeente nu mee gestopt. De subsidie die de dierenweide ontvangt is echter te weinig om alle kosten te dekken. Een derde ervan gaat al op aan de mestcontainer. De beesten hebben dan nog niet eens gegeten. De stalletjes staan bovendien op instorten.

Oude dag

Er werken veel vrijwilligers met veel plezier bij Stichting Dierenweide Vleuten, die al dertig jaar bestaat. Er lopen varkens, geiten, schapen, verschillende soorten vogels en eenden rond, om maar eens een paar bewoners te noemen. Alle dieren hebben een naam. Er gaan geen dieren naar de slacht; geiten en schapen van 12, 13 jaar oud hebben er een prima oude dag. Alleen als het niet meer gaat, verlost de dierenarts hen uit hun lijden.

Sponsors

De kosten gaan nu te hard vergeleken met wat er binnenkomt. Met Koningsdag en andere evenementjes worden kleine bedragen opgehaald, maar helaas is dat niet voldoende. De Dierenweide zoekt sponsors, het liefst structurele. Bijvoorbeeld bedrijven die hun naam aan de dierenweide willen verbinden.

Doneeractie

Er is al een doneeractie opgezet. Als je de dierenweide wil steunen kan dat hier: doneeractie dierenweide vleuten

De dierenweide is van april tot en met oktober elke ochtend open. Zaterdag 20 april is het open dag met schaapsscheerders. Dat is een leuk uitje!

Cookieinstellingen