Snelfietsroute Utrecht – Woerden stapje dichterbij

Foto: Provincie Utrecht

De snelfietsroute Utrecht-Woerden is weer een stap dichter bij de uitvoering: de intentieverklaringen zijn getekend. Deze route gaat straks door Leidsche Rijn.

Aan het einde van dit jaar worden de uitvoeringsovereenkomsten vastgelegd. Hierin staat de exacte route, die is nu nog niet bekend. Een aannemer kan dan aan de slag om de diverse aanpassingen, omleggingen en uitbreidingen op de routes uit te voeren. De komende maanden staan onderzoeken op de rol die zich richten op ecologie, het exacte tracé, het ontwerp, grondeigendom, financiering, planologische eisen, realisatie en beheer. Daarbij worden ook belanghebbenden en aanwonenden uitgenodigd om hun inbreng te leveren.

Zeven snelfietsroutes

De snelfietsroute Utrecht-Woerden maakt deel uit van zeven belangrijke snelfietsroutes in de provincie Utrecht waarmee de betrokken gemeenten en de provincie aan de slag gaan. De provincie draagt 65% bij in de kosten voor de zeven snelfietsroutes, de overige wegbeheerders (de gemeenten) 35%. In totaal investeert de provincie tot 2023 circa 40 miljoen.

Vaker voorrang

Op de zeven snelfietsroutes krijgen fietsers vaker voorrang op autoverkeer en krijgen zij eerder groen bij verkeerslichten op de route. Fietspaden en -stroken worden verbreed en in asfalt of beton uitgevoerd. Zo kunnen fietsers snel, comfortabel en veilig door fietsen. Scholen, woonwijken, werklocaties en knooppunten zijn ook per fiets goed bereikbaar. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden en voor woon-werkverkeer de fiets te nemen. Dat draagt bij aan een bereikbare, gezonde en aantrekkelijke provincie.

Reacties

Cookieinstellingen