Onderhoud A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel

Foto: Rijkswaterstaat

Op maandag 8 april 2019 start het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. De werkzaamheden die hinder voor het verkeer opleveren, vinden alleen ’s nachts en in 9 weekenden tussen mei en september 2019 plaats.

Tijdens de werkzaamheden zijn minder rijstroken beschikbaar en diverse op- en afritten zijn afgesloten. Naar verwachting is het werk in september 2019 afgerond. Het asfalt van dit deel van de A2 is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de weg weer jaren mee.

10 mei eerste weekend

Rijkswaterstaat gaat onder meer het asfalt en voegovergangen vervangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarnaast herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek en voert onderhoud uit aan asfaltverhardingen.
Het eerste werkweekend waarbij rijstroken en op- en afritten afgesloten zijn, begint op vrijdagavond 10 mei om 19.00 uur en duurt tot maandagochtend 13 mei 2019 05.00 uur. De exacte planning van de weekendwerkzaamheden staat op de planningspagina van het project.

Rijstroken beschikbaar

Tijdens de werkweekenden zijn altijd twee of drie rijstroken beschikbaar, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Het verkeer wordt wel deels omgeleid wanneer één of meerdere toe- en afritten gesloten zijn. Informatie over deze omleidingen is voor en tijdens ieder weekend beschikbaar via informatieborden langs de weg, tekstkarren en informatiepanelen boven de weg. Daarop zijn ook de actuele reistijden te zien.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de projectpagina A2: groot onderhoud tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel.

Cookieinstellingen