Hike for Health in Nepal: André uit Leidsche Rijn doet mee

Foto: AV

In 2015 was er een grote aardbeving in Nepal. Een ramp die duizenden slachtoffers eiste. André Verschoor uit Leidsche Rijn bedacht toen direct dat hij wilde helpen met de wederopbouw.

“Ik heb een ingenieursbureau en weet dus het één en ander van gebouwen en bouwconstructies af. Die kennis wilde ik inzetten om Nepal te helpen. Ik wist alleen nog niet goed hoe”, aldus André Verschoor. Totdat hij iemand tegenkwam van Simavi die hem vertelde over de Hike for Health. Stichting Simavi helpt mensen in arme landen zoals Nepal met gezondheidsprojecten, waarbij veilig drinkwater en fatsoenlijke sanitaire voorzieningen de spil vormen. Simavi is afhankelijk van giften, en organiseert dus evenementen als de Hike for Health, waaraan André gaat meedoen.

3000 euro

In november gaat een groep van 27 hikers naar Nepal, om daar vijf dagen elke dag een hike (dat is een trektocht door bergen, die niet lijkt op een gewone wandeling) van tien kilometer te doen tot ruim 3000 meter hoogte door het prachtige landschap van de Himalaya’s: de Hike for Health. André: “Wij betalen al onze kosten voor de reis en het verblijf zelf, en het doel is dat elke deelnemer 3000 euro ophaalt aan sponsorgeld. Uiteraard doneer ik zelf ook. Deelname aan deze hike is voor mij dé kans om het land een beetje te leren kennen en te kijken wat ik er met mijn ingenieursbureau zou kunnen doen.”

Mooie kennismaking

Want dát is nog steeds het achterliggende doel van André: de Nepalezen helpen met de wederopbouw van hun huizen. “De deelnemers aan Hike for Health bezoeken ook een paar projecten van Simavi. Ik kan dan tegelijkertijd contact leggen en kijken wat ik kan doen. Want dat ik er iets moet gaan doen staat voor mij vast. De hike is een mooie kennismaking met het land.”

Sponsors gezocht

En ja, André heeft natuurlijk sponsors nodig voor zijn hike. Elke euro is welkom zegt hij. “Als iedereen een euro geeft, tikt dat best aan!” Wij vinden het in elk geval een mooi doel waar André naar streeft. Jij ook? Op kominactie.simavi.nl/AndreVerschoor vind je meer informatie en kun je een donatie doen. Wij volgen André straks in november op zijn tocht door Nepal, zodat je op de hoogte blijft van zijn ervaringen daar.

Op de foto André tijdens een eerdere hike in Colorado in de Verenigde Staten.

Cookieinstellingen