Leidsche Rijn krijgt 130 betaalbare huurappartementen erbij

Foto: Veluwezoom Verkerk

Bij station Utrecht Terwijde in de buurt komen 130 betaalbare appartementen. Ze worden gebouwd door Veluwezoom Verkerk voor woningcorporatie Portaal. Op vrijdag 12 april is de feestelijke start bouw aan de Anna Blamanstraat.

Dan slaat rond 12.15 uur de Utrechtse wethouder Klaas Verschuure (projectwethouder Leidsche Rijn) symbolisch de eerste paal. De appartementen zijn verdeeld over twee complexen, beide op steenworp afstand van treinstation Utrecht Terwijde. De verwachting is dat de appartementen medio 2020 klaar zijn.

Maximaal 720 euro huur

De projecten zijn nodig vanwege het grote tekort aan sociale huurwoningen in Utrecht. Er is in Utrecht vooral behoefte aan twee- en driekamerappartementen met lift, geschikt voor één en tweepersoonshuishoudens. De 130 appartementen worden verwarmd met duurzame warmte uit de biowarmte-installatie van Eneco. Daarnaast komen er ruim 1100 zonnepanelen op de daken. Alle woningen zijn daarmee nul-op-de-meter (energieneutraal), wat uniek is voor een appartementencomplex van vijf bouwlagen hoog. De huurprijs van de appartementen valt binnen de grens voor sociale huur van maximaal 720,42 per maand.

Cookieinstellingen