Utreg MoveS Bike&Hike tegen MS op 6 april

Foto: maps

Utreg MoveS is een wandel- en fietsevenement tegen multiple sclerose (MS). Je kunt 6 april meedoen met wandel- en fietsroutes door Leidsche Rijn en omgeving. De organisatie wil mensen in beweging brengen tegen MS.

De familievriendelijke wandelroutes variëren van 6, 11 en 22 kilometer terwijl de fietsroutes met 40, 80 of 120 kilometer zowel de recreatieve als serieuze fietser uitdagen. Alle routes starten en eindigen bij Brouwerij Maximus. De volledige opbrengst van het evenement is bestemd voor onderzoek naar (de behandeling van) MS.

Vlinderhof

Tijdens Utreg MoveS Bike&Hike worden zowel recreatieve wandelaars als fanatieke fietsers op hun wenken bediend. De wandelroutes van 6 en 11 kilometer zijn toegankelijk voor mensen die slechter ter been zijn en voor wandelwagens. Deze routes lopen over verharde paden door de mooie omgeving van De Meern en Leidsche Rijn. Daar waar wandelaars tijdens de routes van 6 of 11 kilometer kunnen genieten van het groene Máximapark met zijn Vlinderhof en Japanse tuin, worden de wandelaars van de route van 22 kilometer getrakteerd op de afwisselende omgeving van Haarzuilens: inclusief het authentieke dorpje en Kasteel de Haar. Natuurliefhebbers kunnen proberen vogels te spotten rond de Haarrijnse Plas.

Amerongse berg

De fietsers worden tijdens Utreg MoveS Bike&Hike verrast door de gevarieerde omgeving van Utrecht. De fietsroutes leiden langs kastelen, volgen rivieren en bezoeken diverse pittoreske dorps- en stadskernen die de provincie rijk is. Alle fietsroutes gaan over autoluwe wegen, waardoor het prettig fietsen is en er voldoende aandacht voor de prachtige en afwisselende omgeving kan zijn. Natuurlijk kan een klimmetje ook niet ontbreken: deelnemers aan de 120 kilometer lange fietsroute moeten ook de Amerongse berg bedwingen.

Verzorgingsposten

Inschrijving, start en finish van zowel de wandel- als fietstochten vindt plaats bij Brouwerij Maximus, Pratumplaats 2A te Utrecht. Langs de routes van de 11 en 22 kilometer lange wandeltochten en langs de routes van de 80 kilometer en 120 kilometer lange fietstochten zijn verzorgingsposten aanwezig.

Praktisch:

Datum: 6 april 2019
Starttijden:
  • fietstocht 120 kilometer (met voorrijder): 09:05 uur;
  • fietstocht 80 kilometer (met voorrijder): 09:30 uur;
  • fietstocht 40 kilometer (met routeborden): tussen 10:00 – 12:00 uur;
  • wandeltocht 22 kilometer: tussen 09:10 – 10:00 uur;
  • wandeltocht 11 kilometer: 09:10 – 11:00 uur;
  • wandeltocht 6 kilometer: tussen 09:10 en 12:00 uur.
Finish: (voor alle afstanden) uiterlijk 16:00 uur
Locatie: start & finish bij Brouwerij Maximus, Pratumplaats 2A, Utrecht
Kosten: 15 euro (volwassenen) of 10 euro (kinderen tot 12 jaar).
Inschrijven: vooraf inschrijven via [email protected] of op de dag zelf vanaf 08:30 uur bij Brouwerij Maximus. Bij voorinschrijving kan het inschrijfgeld via bankoverschrijving worden voldaan. Bij inschrijving op de dag is alleen betaling met cash mogelijk.

 

Reacties

article
19608
Utreg MoveS Bike&Hike tegen MS op 6 april
Utreg MoveS is een wandel- en fietsevenement tegen multiple sclerose (MS). Je kunt 6 april
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/03/24/utreg-moves-bikehike-tegen-ms-op-6-april/
2019-03-24T14:29:23+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/03/24142849/IMG_1071.jpg
Utreg MoveS Bike&Hike
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws