Vikingrijn in Máximapark in ere hersteld

Foto: @Utrecht

Door het Máximapark liep vroeger de Vikingrijn. Morgen wordt begonnen met het opnieuw uitgraven ervan, in de oorspronkelijke loop.

De Vikingrijn was vanaf de Romeinse tijd tot de middeleeuwen belangrijk voor het transport. Een deel van de oorspronkelijke Vikingrijn is bij de aanleg van het Máximapark al in ere hersteld. De rest volgt dus nu dit jaar. In totaal is de Vikingrijn vier kilometer lang.

Archeologisch onderzoek

Er wordt gestart met voorbereidende werkzaamheden: de grond wordt schoongemaakt en er wordt archeologisch onderzoek gedaan. Er is namelijk een deel van een schip uit de vroegere middeleeuwen gevonden. Als het archeologisch onderzoek is afgerond, wordt het ontbrekende deel van de Vikingrijn uitgegraven. Dit is vlakbij de Huis te Vleutenbaan en het Lint. Dit zal tot in de zomer duren, zo is de verwachting.

'

Reacties

article
19522
Vikingrijn in Máximapark in ere hersteld
Door het Máximapark liep vroeger de Vikingrijn. Morgen wordt begonnen met het opnieuw uitgraven ervan,
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/03/20/vikingrijn-in-maximapark-in-ere-hersteld/
2019-03-20T16:45:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/03/20164346/vikingrijn.png
Vikingrijn
Algemeen, Geen categorie, Gemeente, Goed nieuws