Petitie veiligheid oversteek Heldammersingel overhandigd

Foto: J. Broekhuis

Vanmiddag overhandigde initiatiefnemer Jeroen Broekhuis een petitie aan de burgemeester en de gemeenteraad. Zijn doel: een veiligere oversteekplaats van de Heldammersingel in Veldhuizen.

De oversteek op de Heldammersingel van en naar het winkelcentrum De Veldhof in De Meern is veel te gevaarlijk voor de voetgangers die er gebruik van moeten maken. De fysieke inrichting moet anders om nog meer ongelukken te voorkomen. De inwoners, de ondernemers, de ouderen, de kwestbare personen en de kinderen van de wijk Veldhuizen – aldus de petitie – constateren dat er regelmatig niet gestopt wordt voor voetgangers die willen oversteken bij het zebrapad op deze oversteek. Automobilisten passen hun snelheid niet aan, mede doordat de drempel hier ook niet toe dwingt. Op donkere momenten en met slecht weer wordt dit extra versterkt door slechte verlichting. De oversteek wordt veel gebruikt door het bezoekers aan het winkelcentrum, huisartsen, apotheek, bushaltes en scholen.

Oprecht geïnteresseerd

Jeroen: “Wij hebben vanmiddag goed ons verhaal kunnen doen. Meerdere raadsleden waren oprecht geïnteresseerd en – als ik het goed heb begrepen – gaan zij schriftelijk vragen stellen over de veiligheid van de oversteek.” Jeroen heeft de petitie aangeboden met alle handtekeningen. Hij had ook alle handtekeningen gevraagd van de ondernemers van het winkelcentrum; die heeft zijn dochter in haar handen. Handtekeningen van de vier scholen in de wijk heeft zijn zoon in zijn handen. “Hiermee willen wij de petitie kracht bij zetten.”

Afwachten

Jeroen heeft de afgelopen tijd veel buurtbewoners in Veldhuizen gesproken. Hij merkte dat ook de rotonde van de Heldammersingel – Lawick van Pabstlaan ook veel werd genoemd. Dus die heeft hij ook even gemeld bij de raadsleden. “Het is nu afwachten hoe de raad het oppakt de komende weken en wat het uiteindelijk gaat opleveren”, aldus Jeroen.

Cookieinstellingen