Nieuw kinderdagverblijf gestart in Leidsche Rijn

Foto: OH

Stichting Kinderdagopvang Oranje Horizon is nieuw in de wijk. Sinds 4 maart zijn de deuren open. Onze kinderrijke buurt heeft daar wel behoefte aan, aan meer kinderopvang.

In Nederland, vooral rondom Leidsche Rijn en Vleuten en de Meern, is de vraag naar kinderopvang groot. Praktisch overal zijn wachtlijsten, vooral in zo’n snel groeiende gemeente als de onze. De initiatiefnemers van  kinderdagopvang Oranje Horizon kreeg dit mee tijdens de voorbereidingen en het marktonderzoek: er was veel behoefte in Leidsche Rijn. Dat bevestigden scholen en andere kinderopvangcentra.

Langerak

Aan de Burgemeester Verderlaan in Langerak kon nog een een kleinschalige kinderopvang worden gestart. Natascha Reeder van kinderdagopvang Oranje Horizon: “Onze focus is primair om de ouders te helpen door hun kind op te vangen. Wij hebben hierbij voor een kleinschalige opzet gekozen omdat wij denken dat het kind zich hierdoor sneller thuis voelt en meer aandacht krijgt. We zijn gestart met verticale groepen, maar verwachten op korte termijn over te gaan op horizontale groepen. Daar hebben wij natuurlijk de ruimte voor.”

Maximaal zes kinderen per groep

Oranje Horizon is met nadruk een kleinschalige kinderopvang, met maximaal elf kinderen verdeeld in twee groepen. Per groep kunnen dus zo’n zes kinderen worden opgevangen. Natascha: “De kleine omvang is wel fijn: op deze groepen van ongeveer zes kinderen staan twee medewerkers. De kinderen krijgen dus genoeg aandacht.” De locatie heeft ook een buitenspeelplaats.

Er is nog plek voor nieuwe aanmeldingen. Bel Natascha voor meer info op 06-53825520 of kijk op www.kdvoranjehorizon.nl

Cookieinstellingen