Buurthuis De Schalm zoekt een nieuwe voorzitter

De Schalm, De Meern
De Schalm, De Meern
Foto: Marjan Mulder

Buurthuis De Schalm in De Meern zoekt een nieuwe voorzitter. Alfred de Ronde heeft deze functie vijf jaar ad interim vervuld, en het wordt nu tijd voor een nieuwe voorzitter.

Maar wat doet een voorzitter van een buurthuis als De Schalm in De Meern? We vragen het Alfred de Ronde, want als iemand het weet… “Je kunt De Schalm zien als een klein onderneminkje met personeel. Nu werkt iedereen hier op vrijwillige basis, maar je moet als voorzitter er samen met het bestuur wel voor zorgen dat zij hun vrijwilligerswerk goed én met plezier kunnen doen. Dat betekent dat je als voorzitter weet wat er speelt en zaken faciliteert.”

Subsidie

Alfred onderhoudt ook het contact met de gemeente, waarvan het buurthuis subsidie krijgt. “En de contacten gaan verder dan dat, je moet ook in de buurt netwerken zodat je weet waar de buurt behoefte aan heeft wat het buurthuis betreft.” De Schalm organiseert veel: van tienerdisco tot bijeenkomsten van de KBO en etentjes voor ouderen. “Een buurthuis als dit is belangrijk voor de buurt. In De Meern wonen bijvoorbeeld veel ouderen en wij bieden een plek waar zij gezellig samen kunnen komen.” Vrijdag is er weer een etentje voor deze doelgroep, georganiseerd door de vrijwilligers.

Enthousiasme en interesse

Waar moet de nieuwe voorzitter aan voldoen? Een beetje bestuurlijke ervaring zou handig zijn, maar die had Alfred ook niet toen hij erin rolde. “Als je enthousiast bent en interesse hebt voor wat er in de buurt gebeurt, maak je jezelf veel eigen. Als voorzitter ben je per week gemiddeld twee tot drie uur kwijt aan De Schalm. Ik werk gewoon nog, dus heb overdag niet veel tijd. Maar als je dat wel hebt, kun je er als voorzitter meer tijd in steken als je wil.”

Geïnteresseerd? Mail dan naar Alfred de Ronde: [email protected].

Cookieinstellingen