Lekker met z’n allen de buurt opruimen op 23 maart

Foto: MB

23 maart is de Landelijke Opschoondag. Op veel plekken in het land, en ook in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern, wordt dan actie ondernomen tegen zwerfafval. Kortom, er wordt opgeruimd!

We meldden het al eerder deze week: er ligt veel zwerfafval. Velen storen zich daaraan, en steeds meer mensen komen ook daadwerkelijk in actie. Ze ruimen het op, ze nemen bijvoorbeeld een vuilniszak mee als ze de hond uitlaten of combineren wandelen met opruimen. Ploggen heet dat. Even wat cijfers: een bananenschil doet er een jaar over om af te breken, een sigarettenpeuk 2 tot 12 (!) jaar, kauwgom 20 tot 25 jaar en een blikje al gauw 50 jaar. Best lang dus! O ja, en een PET-fles breekt nooit af….

Opschoonacties

Op 23 maart zijn er verschillende opschoonacties in de wijk waaraan je kunt meedoen. Ook kun je zelf een actie opzetten en mensen oproepen mee te helpen. Het maakt niet uit hoe groot of klein je actie voor een zwerfafvalvrije buurt is. Met de buren zwerfafval prikken, met collega’s een nabijgelegen park schoonmaken, of gewoon met een groep opgetrommelde mensen uit de buurt de armen uit de mouwen steken.

Supporter van Schoon

Dan ben je officieel ‘Supporter van Schoon’. Op www.nederlandschoon.nl kun je kijken welke acties er al in de buurt zijn, én je kunt er zelf een actie opzetten.

Reacties

article
19237
Lekker met z'n allen de buurt opruimen op 23 maart
23 maart is de Landelijke Opschoondag. Op veel plekken in het land, en ook in
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/03/07/lekker-met-zn-allen-de-buurt-opruimen-op-23-maart/
2019-03-07T13:32:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/03/07133226/IMG_0731.jpg
Opschoondag
Algemeen, Geen categorie, Gemeente, Goed nieuws