Toekomst Muziekplein Terwijde nog altijd onduidelijk

Foto: @Muziekplein_LR

Hoe gaat het Muziekplein in Terwijde eruitzien? Sinds 2014 werkten bewoners, ondernemers en de wijkraad uit Leidsche Rijn aan een plan. Verschillende ideeën zijn gekomen en gegaan, maar een haalbaar plan is er nog altijd niet. De ontwikkeling is daarom stopgezet.

Op donderdag 14 maart wordt de gemeenteraad hierover bijgepraat. Sinds eind 2014 is er met de wijkraad, bewoners en ondernemers uit Leidsche Rijn gewerkt aan het buurtinitiatief voor het Muziekplein in Terwijde. Eerst ging het om een invulling van het tijdelijke Albert Heijn gebouw met functies voor en door de buurt en inrichting van de openbare
ruimte. Daarna is door de buurtondernemers Zspot, Fanwork Musicals, Knap! Leren en meer, ontwikkelaar Eigenheid Vastgoed in de arm genomen om tot een nieuw multifunctioneel gebouw te komen met functies voor de buurt. Later is Zspott afgevallen en zijn Motion Church, ZieZaZo Kinderdagverblijf en Friss Fitness toegetreden. Voor de horeca was nog geen ondernemer gevonden.

Geen haalbaar plan

Afgelopen zomer werd duidelijk dat het de initiatiefnemers niet lukt om tot een haalbaar plan te komen. De termijn is niet nog een keer verlengd omdat de gemeente er weinig vertrouwen in heeft dat er nog een goed en haalbaar plan op tafel komt. De locatie wordt de komende jaren niet bebouwd maar gereserveerd voor een maatschappelijke invulling in de verdere toekomst. In de openbare ruimte zijn wel resultaten geboekt. Op verzoek van de Ridderhofschool is er een kunstgrasveld aangelegd en is er een Tiny Forest geplant voor natuureducatie. Stichting The Outsiders heeft ideeën voor inrichting van de openbare ruimte, door (tijdelijke) speeltoestellen te plaatsen. De eerste glijbaan is al geplaatst.

Kermis en circus

Betrokkenen en de wijkraad vinden het vooral belangrijk dat er iets gebeurt op het plein, met aandacht voor de buurtinitiatieven die er al zijn. De wijkraad benadrukt dat de jaarlijkse kermis en het circus ook belangrijk zijn voor de buurt. De bestaande initiatieven worden zo goed mogelijk ingepast. Voor de openbare ruimte wordt nu een inrichtingsplan gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met het eventueel plaatsen van een gebouw in de verdere toekomst.

Oudere jeugd

Het algemene uitgangspunt voor het openbare ruimte plan is specifieke aandacht voor de (oudere) jeugd, met thema’s als sporten, bewegen en gezien worden, omdat er een tekort is aan plekken voor deze groep. Ook wordt groen toegevoegd, omdat daaraan behoefte is. De buurt wordt met een wijkbericht op de hoogte gebracht van de stand van zaken en om ideeën gevraagd voor de tijdelijke invulling van het Muziekplein op de plek die voor de toekomst gereserveerd wordt voor een gebouw.

Op de foto het plein zoals het er in de beginjaren uitzag, met de nood-AH. Veel mooier is het plein nog altijd niet geworden.

'

Reacties

article
19223
Toekomst Muziekplein Terwijde nog altijd onduidelijk
Hoe gaat het Muziekplein in Terwijde eruitzien? Sinds 2014 werkten bewoners, ondernemers en de wijkraad
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/03/06/toekomst-muziekplein-terwijde-nog-altijd-onduidelijk/
2019-03-06T15:52:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/03/06154947/muziekpleinterwijde.jpeg
Muziekplein Terwijde
Algemeen, Geen categorie, Gemeente