Kindertriathlon Leidsche Rijn voor 8 t/m 12 jarigen

Foto: SK

Op 30 juni 2019 organiseert Stichting Kindertriathlon Leidsche Rijn een kindertriathlon voor de leeftijden 8 tot en met 12 jaar.

Het doel van de stichting: de jeugd van Utrecht in beweging te krijgen. Met dit evenement willen zij de jeugd samen naar buiten brengen en een sportieve uitdaging geven waar zij na afloop trots op kunnen zijn. Uiteindelijk verbindt sport en wil de stichting een bijdrage leveren aan de cohesie in de wijk. De kindertriathlon bevat net als de ‘volwassen’ triathlon de onderdelen zwemmen, fietsen en lopen. Dit evenement wordt ook ondersteund en erkend door de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).

Twee afstanden

De afstanden voor dit evenement zijn aangepast zodat het evenement toegankelijk is voor iedereen met verschillende talenten. Voor kinderen van 8 en 9 jaar zijn de afstanden 75 meter zwemmen, 4.200 meter fietsen (2 rondes) en 900 meter rennen (2 rondes). Voor kinderen van 10, 11 en 12 jaar zijn de afstanden 150 meter zwemmen, 6.300 meter fietsen (3 rondes) en 1.350 meter rennen (3 rondes).
Het zwemmen vindt plaats in het open water van Leonard Bernsteinkade / Musicalkade. De fietsroute is over de Rijnkennemerlaan langs de scholen en door het groene Waterwinpark. De looproute is heen en weer op de Leonard Bernsteinkade.

Praktisch:

Als je meedoet moet je zwemdiploma A en B hebben, een deugdelijke fiets met goede remmen (elk soort fiets mag), een fietshelm (die is verplicht) en een licentie van de triathlonbond. Deze kun je bij de inschrijving kopen. Meer info en inschrijven: www.kindertriathlonleidscherijn.nl.

 

Reacties

Cookieinstellingen