Vroege lammetjes bij Schaapskooi Groot-Zandveld

Foto: Alexandra van der Vis-Kruijswijk

Park Groot-Zandveld staat op z’n kop, maar deze twee lammetjes dartelen er lekker tussendoor.

Het park wordt momenteel wat verbouwd en krijgt aantrekkelijke nieuwe elementen. Bij de schaapskooi komen extra bomen. Dat is fijn voor schaduw in de zomer, zeker als het weer zo warm wordt. Met meer schaduwplekken is het makkelijker de schapen van de schaapskooi in de wei te laten.

Verrassing

Wat de lammetjes op de foto betreft: die kwamen als een verrassing. Ze werden een paar weken geleden geboren. Met de kennis van nu zijn de vaders ramlammen van 2018 geweest, die op een bepaald moment hun kans schoon zagen. Moeders en kinderen  maken het goed. De rest van de lammetjes wordt eind maart, begin april verwacht.

 

 

Reacties