Vandalen zijn gearresteerd

Foto: Politie

Drie vernielzuchtige mannen namen de slogan “drank maakt meer kapot dan je lief is” wat al te letterlijk. Zij lieten zaterdagavond een spoor van vernielingen achter in Parkwijk. Hun slooptocht eindigde uiteindelijk met een enkele reis richting het arrestantencomplex in Houten.

Op zaterdag 16 februari, omstreeks 23.30 uur, regende het meldingen bij de politie dat een groepje bezig was met het vernielen van auto’s en een bushalte aan de busbaan in Parkwijk. Toen de politie daar met meerdere eenheden arriveerde, zaten de verdachten in de zojuist door hen vernielde halte op de bus te wachten. Zij werden op aanwijzen van getuigen gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.

13 auto’s vernield

Toen de politie ter plekke bezig was met nader onderzoek meldden zich meerdere getuigen. Toen werd ook de omvang van de schade echt duidelijk. De vandalen bleken flink huisgehouden te hebben: er waren maar liefst dertien auto’s vernield. In alle gevallen werden buitenspiegels van geparkeerde auto’s getrapt. Dit gebeurde op de route van de Donsvlinder en de Schoenlappervlinder naar de bushalte. Naast vernielingen vond één van de verdachten het nodig om agenten allerlei ernstige ziekten toe te wensen en hen te beledigen.

Gedronken

Actuele wetgeving maakt het mogelijk om bij verdachten van delicten zoals deze een ademanalyse te doen. Alle verdachten bleken flink onder invloed van alcohol. Dit kan negatieve gevolgen hebben bij het bepalen van de uiteindelijke straf. De verdachten waren 25 en 21 (2x) jaar oud en zijn afkomstig uit Utrecht, Zeist en Amsterdam. Ze zitten nog vast in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.

Veel medewerking

Voor alle gedupeerden een vervelende zaak. De politie van het bureau in De Meern is afgelopen weekend druk bezig geweest met onderzoek en afhandeling van de zaak. De politie kreeg hierbij veel medewerking van getuigen en mensen die camerabeelden beschikbaar stelden voor het onderzoek. Als iemand nog een schade wil melden kan dat via 0900-8844.

Reacties

Cookieinstellingen