Sportprijs Utrecht voor hockeyclub Fletiomare

Foto: Fletiomare

Hockeyclub Fletiomare is uitgeroepen tot sportvereniging van het jaar 2018 in Utrecht.

Voor de jury waren er meerdere redenen om MHC Fletiomare te nomineren. De vereniging verloor vorig jaar in januari de blaashal voor zaalhockey, maar met de inzet van velen werd op 16 november een nieuwe en grotere hal geopend. Op sportief vlak werd een aantal spelers van Fletiomare samen met andere G Hockeyers van andere clubs in Barcelona Europees kampioen en promoveerde het eerste damesteam naar de overgangsklasse. 

Grote opleidingsclub

De club groeide naar 2100 leden, en met 1600 hockeyende jeugdleden behoort Fletiomare tot de tien grootste opleidingsclubs van het land, met zowel aandacht voor de top als voor breedte hockey. Reden genoeg voor de jury om Fletiomare in Leidsche Rijn te nomineren. Uiteraard had Fletiomare al haar leden opgeroepen om op de eigen club te stemmen; dat heeft met dat grote ledenaantal ongetwijfeld invloed gehad. Maar desalniettemin: om überhaupt genomineerd te kunnen worden moet een vereniging wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Er wordt onder meer gelet op het vrijwilligersbeleid, het aanbod voor verschillende doelgroepen en de toekomstvisie.

Reacties