Oudere dame zakt tot haar knieën in het zand in centrum De Meern

Foto: CB

Gistermiddag is een oudere dame met een rollator tot aan haar knieën weggezakt in het zand op het terrein tussen de Oosterlengte en de Castellumlaan in De Meern.

Eerder deze week berichtten we over het fiets/voetpad dat daar weg is omdat er nieuwbouw komt. De gemeente moet de grond daar schoon opleveren aan projectontwikkelaar Bon Groep, en dus ook dat veelgebruikte fietspad moest verdwijnen. Dat betekent een stuk omfietsen en omlopen. Nu blijkt dus dat het daar niet echt veilig lopen is.

Schoen kwijt

Een aantal buurtbewoners heeft de vrouw met de nodige moeite uit het zand gekregen. Ze mist wel een schoen, die komt de projectontwikkelaar misschien nog eens tegen… Buurtbewoners hebben bij de gemeente de gevaarlijke situatie gemeld en zelf een roodwit lint gekocht en rond een deel van het terrein aan de Oosterlengte gespannen. Ook hebben ze geplastificeerde printjes opgehangen met de melding ‘pas op mogelijk drijfzand’. In een mail naar onze redactie schrijft één van de buurtbewoners: “Ik ben benieuwd hoe snel de gemeente gaat handelen en hekken rond het terrein gaat plaatsen want ze lopen een groot risico met aansprakelijkheidsstelling.”

Wij houden het in de gaten. Stadsbelang Utrecht was al voornemens over deze situatie vragen te stellen aan het college.

Reacties