Lente zit in de lucht

Foto: pixabay

Morgen wordt het een echte lentedag, zo is voorspeld. Waarschijnlijk sneuvelt er een warmterecord. Eén ding is zeker: de terrassen kunnen weer naar buiten!

Het kan morgen zomaar 15 à 17 graden worden en ook in het weekend blijft het lenteachtig. Dus op het Lint zal het ongetwijfeld druk zijn met buitensporters en de speeltuintjes in de wijk kunnen weer optimaal benut worden.

Dagrecord

Als we naar de klimatologische cijfers kijken dan is midden februari de koudste periode van het jaar. De maxima liggen ‘normaal’ rond 5 graden en ’s nachts is het rond nul. Dat laatste is de komende dagen ook zeker waar, maar overdag gaan we dubbel en dwars over de 5 graden. Vrijdag kan het in Limburg plaatelijk 17(!) graden worden, maar ook elders zien we maxima tussen 13 en 15 graden. In het weekend is dat niet veel anders. Mocht het in de De Bilt 12,6 graden of warmer worden dan is er zelfs sprake van een dagrecord.

Reacties