Er komt een ijsvogelwand bij de rioolwaterzuivering in Terwijde

Foto: Pixabay

Natuurplatform Leidsche Rijn en Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden gaan een ijsvogelwand aanleggen bij de rioolwaterzuivering in Terwijde.

IJsvogels hebben een steile wand van ongeveer een meter hoog nodig om hun nestgang in te graven. Ze broeden in zo’n wand, en om de natuur een handje te helpen wordt een ijsvogelwand aangelegd.
Leidsche Rijn heeft een goed watersysteem; daar is voor de start van de bouw goed over nagedacht. De wijken hebben schoon water en veel vis in de sloten, en vogels als aalscholvers, reigers en futen doen het hier prima. IJsvogels worden wel gezien, maar kunnen hier nu niet broeden omdat er geen geschikte wand is. Vrijwilligers gaan nu een leemberg met een steile wand maken, waarin de vogels kunnen broeden.

Meehelpen?

Wil je meehelpen met de aanleg? Dit is gepland op zaterdagochtend 23 februari. Er is nog hulp nodig. Aanmelden hoeft niet maar wordt wel op prijs gesteld via [email protected]. Op https://natuurlr.nl/2019/02/11/ijsvogelwand/ staat meer informatie over ijsvogelwanden.

Reacties