Intertoys vraagt uitstel van betaling aan; winkels voorlopig wel open

Foto: MB

Een lange rij voor de kassa bij het filiaal van Intertoys in winkelcentrum Vleuterweide vanmiddag. Hier is niets te merken van de noodlijdende situatie waarin de keten verkeert.

Want het faillisement voor Intertoys dreigt; de eigenaar heeft surséance van betaling aangevraagd. Experts verwachten dat de eigenaar van de winkelketen, Alteri Investors, minstens honderd van de circa vierhonderd filialen zal sluiten. De omzet van speelgoedwinkels daalt al jaren; we bestellen speelgoed immers gemakkelijker online. Online is ook eenvoudig te zien waar een Barbie of Lego het goedkoopst is. ABN Amro becijferde dat bijna de helft van het speelgoed online wordt gekocht.
Alteri Investors nam de 400 Intertoys-filialen in 2017 over van Blokker.

Reacties