Rapper Jebroer scheurt door Leidsche Rijn voor videoclip

Foto: Youtube Jebroer

Voor de opnames van een videoclip scheurde rapper Jebroer onder meer door Leidsche Rijn.

In de video is te zien hoe de rapper wordt achtervolgd door een politieauto. Het lijkt alsof hij in het televisieprogramma Wegmisbruikers van SBS6 te zien is, maar voor de videoclip Polizei is de achtervolging in scène gezet, geheel met uniformen en auto’s. Over deze videoclip is veel ophef, omdat Jebroer verkeersregels aan zijn laars lapte, tegen de afspraken met de politie in. Zo reed hij met tweehonderd kilometer per uur over de snelweg en scheurde hij door Langerak en over de Stadsbaan, waarbij hij links en rechts ook een paar rode stoplichten ‘meenam’. De clip eindigt met de tekst: “Voor deze video hebben wij heel Nederland afgehuurd. Alle andere weggebruikers zijn figuranten.”

Juridische stappen

De politie bekijkt of er juridische stappen ondernomen kunnen worden tegen de makers van de videoclip van Jebroer. De productiemaatschappij die de clip van de rapper heeft gemaakt zou de voorwaarden hebben geschonden die waren gesteld voor het gebruik van de spullen van de politie. Overigens leent de politie wel vaker uniformen en wagens uit voor tv-producties. Daar gelden afspraken voor, onder meer dat je er dan niet mee op de openbare weg mag. Met tweehonderd kilometer per uur en als een dolle door Langerak scheuren zijn die afspraken overduidelijk geschonden. Het management van Jebroer komt maandag met een reactie.

Reacties