Showman’s Fair slaat Leidsche Rijn dit jaar over

Foto: MB

Het viel wel te verwachten na het zwaar tegenvallende succes van de Showman’s Fair afgelopen zomer: dit jaar strijkt het wereldvreemde maar o zo leuke circus niet neer in Leidsche Rijn.

De bezoekersaantallen vielen fors tegen: in totaal kwamen vorig jaar 1000 à 1200 mensen naar de Showman’s Fair op het Berlijnplein in augustus, terwijl de organisatie deze bezoekersaantallen per dag had verwacht. Het resultaat: een financieel fiasco. Voor de Showman’s Fair was wel drie ton subsidie uitgetrokken voor een periode van vijf jaar. Het rondreizende circus was speciaal voor Leidsche Rijn ontwikkeld om de bewoners in de nieuwbouwwijk met elkaar te verbinden en te mobiliseren.

Onhandige locatie

Er waren wel plannen voor een vierde editie dit jaar, maar in samenspraak met de gemeente Utrecht is er besloten om de Showman’s Fair op het Berlijnplein een jaar uit te stellen. Wellicht om een volgend financieel fiasco te voorkomen. De mensen die er wél waren vonden het een leuk festival, maar de locatie – het Berlijnplein – werd betiteld als onhandig. Je komt er niet spontaan langsfietsen (dat geldt voor meer activiteiten die er worden georganiseerd). Hoe het verder gaat met de Showman’s Fair is niet duidelijk. Het idee is vooralsnog dat het festival volgend jaar hier wel weer neerstrijkt.

(bron: liefstleidscherijn.nl)

Reacties