Fietsers en voetgangers ver om door bebouwing van hartje De Meern

Foto: maps

In het hart van De Meern wordt nieuwbouw voorbereid. Het terrein naast de sportschool en achter de Zandweg lag al een tijd braak, maar nu wordt er gewerkt. Het veelgebruikte fietspad van de Castellumlaan naar Het Weer moet wijken.

En dat is niet handig, want het is vanuit de wijk Het Weer de kortste route naar de winkels, bussen en scholen in De Meern. Het betekent een stuk omfietsen of lopen. Stadsbelang Utrecht stelt hierover vragen tijdens het vragenuurtje aan Burgemeester & Wethouders. Stadsbelang Utrecht wil dat er een tijdelijk alternatief komt voor het verdwenen fietspad en dat het college hierover in overleg gaat met de projectontwikkelaar. En als dat niet gebeurt, dat er dan aandacht moet zijn voor het veiliger maken van de oversteek van de Castellumlaan/Vicuslaan vanaf het Lint bij Castellum Hoge Woerd. Want daar staan weliswaar haaientanden op de weg en hebben fietsers officieel voorrang, maar vrijwel geen enkele auto stopt daar ooit. Verkeerslichten en extra verkeersborden zouden helpen.

Nieuwbouw

Een deel van het gebied in het hart van De Meern wordt bebouwd door de Bon Groep: er komen 57 eengezinswoningen en 11 appartementen. De gemeente moet deze locatie schoon overdragen aan de Bon Groep, daarom wordt de grond bouwrijp gemaakt: bomen, struiken, funderingsrestanten, het voetpad en het tijdelijke fietspad tussen de Castellumlaan en de Oosterlengte moesten verwijderd worden.

 

Reacties