Disco-weekend bij Azotod: we gaan er elektronisch betalen

Foto: MB

Muziekpodium Azotod zet de stap naar digitaal betalen. Vanaf komend weekend kunnen bezoekers er niet meer betalen met contant geld, enkel met PIN en al gekochte consumptiemunten.

Door een nieuw kassasysteem achter de bar, wordt het werken met munten uiteindelijk overbodig. Voorlopig blijven al gekochte munten uiteraard nog een geldig betaalmiddel in Azotod. Bestuurslid Wil Verhoeven vertelt: “De belangrijkste reden voor Azotod om over te gaan naar digitaal betalen is de veiligheid van onze vrijwilligers en bezoekers. Als je op drukke avonden werkt met kassa’s bij de entree en muntenverkoop, dan moeten onze vrijwilligers regelmatig grote sommen contant geld afromen. Dit geld moet vervolgens gestort worden bij de bank. Dat willen we niet meer. Daarnaast zetten we een mooie stap in onze ontwikkeling. Het systeem maakt het werk voor onze vrijwilligers makkelijker. Ook de administratie achteraf wordt eenvoudiger.”

Oude muntjes

Uiteindelijk gaat Azotod helemaal over op pinbetalingen, maar voorlopig zijn oude muntjes nog wel geldig. Dus geen zorgen als je nog Azotod consumptiemunten thuis in een la hebt liggen!

Reacties