‘Wandelroute van het Jaar 2019’ loopt door Leidsche Rijn

Foto: MB

Het Romeinse Limespad, in april 2018 gelanceerd door Wandelnet, is gekozen tot Wandelroute van het Jaar 2019. De route loopt onder meer door Leidsche Rijn.

Het Romeinse Limespad is 275 km lang en gaat van Katwijk naar Berg en Dal. Uiteraard komen de wandelaars langs Castellum Hoge Woerd en de Romeinse uitkijktoren die ernaast staat. De wandelroute wint de verkiezing onder andere vanwege het originele thema.

Origineel thema

De jury prees de uitstekende bewegwijzering, de vele onverharde paden en rustige wegen. Ook de routegids is een pluspunt, aldus het juryrapport. “Een zeer verzorgde gids met beschrijving van de route in twee richtingen en uitstekende achtergrondinformatie over de natuur en de cultuurhistorische aspecten. En als die route ook nog een origineel thema heeft, in dit geval historisch, dan waren dat redenen genoeg voor de jury om eensgezind de trofee toe te kennen aan het Romeinse Limespad.”

Noordelijke grens

Het Romeinse Limespad loopt langs de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Je wandelt door historische steden zoals Leiden en Utrecht, polders, over dijken en jaagpaden en door nieuwe natuur. Maar ook langs meer dan veertig historische plekken.

Ook lopen?

De gids van het Romeinse Limespad is verkrijgbaar in de webwinkel van Wandelnet en de (reis)boekhandel. De route is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland, ANWB, RomeinenNU, Romeinse Limes Nederland, Wandelnet en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Maar ook dankzij de inzet van tientallen enthousiaste vrijwilligers.

'

Reacties

article
18651
'Wandelroute van het Jaar 2019' loopt door Leidsche Rijn
Het Romeinse Limespad, in april 2018 gelanceerd door Wandelnet, is gekozen tot Wandelroute van het Jaar
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/02/04/wandelroute-van-het-jaar-2019-loopt-door-leidsche-rijn/
2019-02-04T16:21:18+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/03/26094812/IMG_2419.jpg
Romeinse Limespad
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws