Nieuw restaurant aan Zandweg De Meern: Moment

Foto: MB

Voormalig restaurant ‘de Oude Bakkerij’ aan de Zandweg in De Meern is omgetoverd tot een nieuw restaurant: Moment. Vandaag was het openingsfeestje en wij gingen even kijken.

Wie wel eens in het vorige restaurant is geweest herkent het bijna niet terug: een open, lichte ruimte met een enorme open haard in het midden. De vloer is van licht hout, de bar zit in het tussengedeelte en er is een kinderhoek. “Dan kun je als ouders rustig eten”, zegt eigenaar Tanja Trinh. “Want dat is toch wat je wil als je kleine kinderen hebt en je gaat uit eten?” Tanja is samen met haar man Michael Man en Kay van den Bosch eigenaar van restaurant Moment.

Jasmine Palace

Alledrie bekende zijn gezichten in De Meern, want Michael is eigenaar van restaurant Jasmine Palace, waar Tanja ook werkte. Kay heeft een groot netwerk in de omgeving opgebouwd met zijn catering- en evenementenbureau. Het drietal kent elkaar al jaren en ze willen graag hun passie voor eten en drinken met iedereen delen. Michael en Tanja waren al een tijdje op zoek naar een pand om nog een restaurant erbij te openen. Tanja vertelt: “Opeens was het pand naast ons vrij. Ik was er al een tijdje verliefd op en nu deed de kans zich voor. We zochten naar een chef-kok, en dachten gelijk aan Kay!”

Droom

Kay was direct enthousiast: “Ik heb in het vroegere restaurant hier gewerkt en het voelde voor mij als thuiskomen. Ik was altijd al dol op het pand, vanwege de ruimte en gezelligheid van de buurt. Ik was super enthousiast toen Michael en Tanja mij benaderden om Restaurant Moment samen op te pakken. Ik zei gelijk: Ja, dat gaan wij doen. Het voelde alsof een droom die uitkwam.”

Restaurant voor de buurt

Het restaurant ging al in december stilletjes open. “We hebben daar weinig ruchtbaarheid aan gegeven want wel wilde eerst een beetje warmdraaien met het team”, vertelt Tanja. Ze vertelt dat ze een echt restaurant voor de buurt zijn, met een toegankelijke kaart en waar iedereen kan binnenvallen voor een borrel of een diner, al dan niet om de grote haard. Op de gevel staat nog wel ‘de Oude Bakkerij’ geschilderd. “Dat moet er op blijven staan van de eigenaar van het pand. Wij werken nu aan een bord dat we er overheen kunnen hangen met onze naam. Dat komt dus nog.”

 

 

Reacties

article
18635
Nieuw restaurant aan Zandweg De Meern: Moment
Voormalig restaurant ‘de Oude Bakkerij’ aan de Zandweg in De Meern is omgetoverd tot een
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/02/02/nieuw-restaurant-aan-zandweg-de-meern-moment/
2019-02-02T18:21:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/02/02182604/IMG_9997.jpg
restaurant Moment
Algemeen, Geen categorie, Leuke ondernemers