Leerlingen Amadeus Lyceum staken mee voor klimaat

Foto: Wecansolvethis

Donderdag 7 februari is er een landelijk scholierenprotest in Den Haag tegen klimaatverandering. Leerlingen van het Amadeus Lyceum nemen er aan deel.

Het protest wordt georganiseerd door de Nederlandse tak van Youth for Climate. In België is al twee keer een klimaatmars gehouden waar duizenden jongeren op af kwamen. Zij worden via sociale media opgeroepen deel te nemen aan het protest. Er worden ruim 10.000 jongeren verwacht in Den Haag.

Trots op de leerlingen

Rector van het Amadeus Lyceum, Carel Konings, zegt dat hij trots is op deze leerlingen en dat hij en zijn collega’s de zorg van de leerlingen delen. Leerlingen die willen deelnemen aan de demonstratie in Den Haag zullen dan ook niet als spijbelaars worden geregistreerd door de school. Als ouders het oké vinden dat hun kind naar Den Haag gaat om te demonstreren, kunnen ze hem of haar gewoon ziek melden. Leerlingen die er niet zijn die dag en die ook niet afwezig zijn gemeld door de ouders, worden wel als spijbelaar geregistreerd.

Leerplichtambtenaar

Scholen gaan overigens verschillend om met leerlingen die willen demonstreren donderdag aanstaande. Onderwijsminister Arie Slob stelt dat spijbelen niet mag en dat scholen afwezige leerlingen moeten melden bij de leerplichtambtenaar. Leerplichtambtenaren zullen de stakers in ieder geval niet snel op hun dak krijgen, aangezien scholen pas verplicht zijn om aan de bel te trekken als een leerling minstens zestien uur ongeoorloofd mist in vier aaneengesloten weken.

(Overigens zijn er ook leerlingen die 7 februari zien als een leuk dagje vrij, zo vernamen wij…)

 

'

Reacties

article
18627
Leerlingen Amadeus Lyceum staken mee voor klimaat
Donderdag 7 februari is er een landelijk scholierenprotest in Den Haag tegen klimaatverandering. Leerlingen van
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/02/01/leerlingen-amadeus-lyceum-staken-mee-voor-klimaat/
2019-02-01T12:36:07+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/02/01123415/Schermafdruk-2019-02-01-12.34.41.png
staking Amadeus lyceum
Algemeen, Geen categorie