Geld voor groene projecten in je buurt

Foto: Groen aan de buurt

Voor een groen project in je buurt of wijk kun je vouchers krijgen van 500 of 1000 euro. Deze regeling heet ‘Beleef en Bewonder’ en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat inwoners meer betrokken raken bij hun eigen groene woonomgeving en dat het natuurbeleid weer midden in de samenleving komt te staan. Om kleine lokale groene initiatieven te stimuleren, is er deze voucherregeling. Het bedrag van de vouchers moet worden besteed aan een project in de provincie Utrecht dat groen in de brede zin van het woord realiseert.

Groen aan de Buurt

De uitvoering van de voucherregeling is in handen van Groen aan de Buurt. Binnen dit programma worden vrijwilligers en gemeenten ondersteund bij de uitvoering van groene buurtprojecten. Groen aan de Buurt is een samenwerking tussen IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht en wordt gefinancierd door de provincie Utrecht.

Op www.groenaandebuurt.nl kun je meer informatie over de regeling vinden, waaronder de spelregels en een aanvraagformulier.

Reacties

Cookieinstellingen