Place2BU krijgt 4500 euro van Oranjefonds

Foto: MB

Het Oranje Fonds schenkt 4500 euro aan Woonvereniging Place2BU, een gemengd woonproject in Leidsche Rijn.

Dankzij de toekenning van het bedrag kan de woonvereniging investeren in houten jaloezieën voor het centrumgebouw, waar bewoners van het woonproject samenkomen. De jaloezieën zorgen ervoor dat het gebouw dan eindelijk een goede zonwering heeft.

Statushouders

Place2BU bestaat uit vier woongebouwen nabij de rode bioscoop. Er wonen en leven jongeren, mensen uit de maatschappelijke opvang en statushouders samen. In 2017 is het project van start gegaan met 490 zelfstandige studio’s. Elke gang kent een gemeenschappelijke ruimte waar ganggenoten samen kunnen komen. In het midden van de vier woongebouwen staat het centrumgebouw. Hier staat ontmoeting centraal. Bewoners kunnen er gratis koffie en thee drinken, een praatje maken of een spelletje spelen met de buren. Tevens worden er maandelijks diverse activiteiten voor en door bewoners georganiseerd.

Oranjefonds

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje fonds.

Reacties