‘Oversteek Heldammersingel moet veiliger’

Foto: maps

De oversteek op de Heldammersingel van en naar het winkelcentrum de Veldhof in De Meern is veel te gevaarlijk voor de voetgangers die er gebruik van moeten maken. Vinden veel buurtbewoners. Ze zijn een petitie gestart.

De fysieke inrichting moet anders om nog meer ongelukken te voorkomen. De inwoners, de ondernemers, de ouderen, de kwestbare personen en de kinderen van de wijk Veldhuizen – aldus de petitie – constateren dat er regelmatig niet gestopt wordt voor voetgangers die willen oversteken bij het zebrapad op deze oversteek. Automobilisten passen hun snelheid niet aan, mede doordat de drempel hier ook niet toe dwingt. Op donkere momenten en met slecht weer wordt dit extra versterkt door slechte verlichting. De oversteek wordt veel gebruikt door het bezoekers aan het winkelcentrum, huisartsen, apotheek, bushaltes en scholen.

Oversteek aanpassen

De inwoners willen graag dat de oversteek zodanig wordt aangepast dat de automobilisten gedwongen worden om hun snelheid aan te passen. Daarbij willen ze ook graag een betere verlichting waardoor automobilisten de voetgangers beter zien.

Mee eens? Dan kun je de petitie tekenen. Hier vind je ‘m: https://petities.nl/petitions/veiligere-oversteek-heldammersingel-in-de-meern?locale=nl

 

Reacties