Betaald parkeren Vleuterweide opnieuw uitgesteld

Foto: MB

Voorlopig wordt het omstreden betaald parkeren bij winkelcentrum Vleuterweide niet ingevoerd. De gemeente wil eerst uitgebreider onderzoek laten doen door een externe partij, voordat er een definitief besluit wordt genomen.

Het plan om betaald parkeren in te voeren bij het winkelcentrum leidt nog steeds tot veel ophef. De gemeente heeft het bewuste parkeerterrein bij het winkelcentrum verhuurd aan projectontwikkelaar ASR, die daar betaald parkeren in wil voeren. Het idee erachter is dat er dan meer ruimte is voor bezoekers van het winkelcentrum als bewoners hun auto er niet langer parkeren. De eerste drie uur zou gratis zijn. Omwonenden zijn er niet blij mee, zij moeten elders parkeren. Bovendien zien ze nu al veel mis gaan met de vrachtwagens die de winkels komen bevoorraden. De grote voertuigen kunnen nauwelijks door de poortjes en rijden stoepranden stuk met hun gemanoeuvreer.

Overeenkomst rammelt

Een eerder extern onderzoek toonde aan dat de overeenkomst waarop het betaald parkeren is gebaseerd, rammelt en nietig verklaard zou moeten worden. De gemeente kan kiezen voor een ‘onttrekkingsbesluit’, waardoor het betaald parkeren alsnog ingevoerd kan worden. Toch is dat niet hoe de gemeente het besluit door wil voeren. “Wij vragen ons af of een onttrekking aan de openbaarheid voor de situatie die wij beogen in Vleuterweide de (juridisch) juiste procedure is, juist omdat we uitgaan van een situatie waarbij de openbaarheid zoveel mogelijk gewaarborgd blijft”, schrijft de gemeente in een brief aan de raad.

Reacties