In Leidsche Rijn start een proef: van A naar B met een app

Foto: MB

Een app op je telefoon waarmee je je reis van A naar B kunt plannen, zou dat wat zijn? In Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern start een pilot met zo’n app.

Makkelijk en snel van je huis naar je werk. Overstappen van de trein in de taxi, deelauto of op de fiets. Zonder gedoe en met betrouwbare reisinformatie. Een mooie innovatieve oplossing om onze steden bereikbaar te houden, zo vindt minister Van Nieuwenhuizen. Een reiziger zou eenvoudig moeten kunnen variëren met auto, ov en fiets. Dat stimuleert duurzame mobiliteit.

App helpt kiezen

Utrecht is een van de zeven regio’s in Nederland waar een app wordt ontwikkeld om reizen nog gemakkelijker te maken. De te ontwikkelen app helpt je te kiezen tussen verschillende mogelijkheden om van A naar B te reizen en bevat informatie over alle vervoerstypen: (deel)auto’s, openbaar vervoer, (deel)fietsen en taxi’s. De app biedt actueel reisadvies, gebaseerd op je persoonlijke voorkeur. Daarnaast kan de app je tijdens je reis extra informatie sturen, bijvoorbeeld over vertragingen en alternatieve reisadviezen.

Bereikbaar stadsdeel

Omdat Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern hard groeien en er tot 2030 nog circa 25.000 inwoners bijkomen, wordt de app daar het eerst ingezet. Het stimuleren van alternatieven voor de auto is essentieel voor een gezonde stedelijke woonomgeving en een bereikbaar stadsdeel in de toekomst. Verwacht wordt dat de app hieraan kan bijdragen. De pilot in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern zal twee tot drie jaar duren. Een eerste enquête is net afgerond. Wij houden je op de hoogte van de voortgang.

 

Cookieinstellingen